Τα νέα μας

Δείτε τα νέα ακίνητά μας

ΑΚΙΝΗΤΑ Η «ΑΓΕΛΑΔΑ» ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΓΟΥΝ

Ακόμα και η φυσικές αγελάδα όταν μόνιμα την αρμέγουν χωρίς να την ταϊζουν, θα έρθει μια μέρα που δεν θα κατεβάζει γάλα όπως λέει ο λαός.

Είναι τέσσερα χρόνια τώρα όπου ο ένας φόρος μετά τον άλλο επιβαρύνει τα ακίνητα. Αποτέλεσμα όλος ο κλάδος της κτηματαγοράς και της οικοδομής να είναι προς κατάρρευση.

Το πρόβλημα αν σταματούσε εδώ θα ήταν καλά, αλλά συνεχίζεται με νέες επιβαρύνσεις όπως ανακοινώνουν οι υπεύθυνοι της καταστροφής της χώρας μας. Το κράτος μην έχοντας άλλο τρόπο να βρει έσοδα, επιβαρύνει ακίνητα, μισθωτούς κι επιβάλλει συνεχώς έμμεσους φόρους. Η αγορά στενάζει κι «αυτοί» σφυρίζουν αδιάφορα. Οι εγχώριοι επενδυτές έχουν εξαφανισθεί. Η ρευστότητα ανύπαρκτη. Τα ακίνητα προς πώληση στοιβάζονται στα γραφεία μας ως απλά χαρτιά.

Στον κτηματομεσιτικό κλάδο μέρα με τη μέρα βλέπουμε την κατάσταση να επιδεινώνεται. Τα μόνα ακίνητα που τυγχάνουν ενδιαφέροντος είναι τα αγροτεμάχια και τα ακίνητα με χαμηλές τιμές, τα οποία σπανίζουν αφού οι ιδιοκτήτες τους δυσκολεύονται να τα αποχωριστούν. Οι αγοραστές θέλουν και μπορούν οικονομικά να επενδύσουν σε κάποια ακίνητα, αλλά σε τιμές συμφέρουσες, εν μέσω κρίσης.

Η κρίση είναι εδώ και πρέπει να τη δούμε όλοι μας ως ευκαιρία προς αξιοποίηση, είτε από την πλευρά των πωλητών είτε των αγοραστών. Στις μεγάλες πόλεις έχουν γίνει αρκετές μειώσεις τιμών, στο νομό μας όμως οι διορθώσεις επιτυγχάνονται μόνο από μεγάλη προσπάθεια. { Ως παράδειγμα αναφέρουμε: όταν κάποιος αγοράζει θέλει να το πάρει στη μισή τιμή, ενώ όταν ο ίδιος πουλάει ζητά τη διπλάσια αξία, δεν είναι λίγο ως πολύ παράλογο???}