Τα νέα μας

Δείτε τα νέα ακίνητά μας

Έρχεται …τσουνάμι για τα «κόκκινα δάνεια» – Πως θα σώσετε τα ακίνητά σας

Ακίνητα – Κτηματαγορά

Έρχεται …τσουνάμι για τα «κόκκινα δάνεια» καθώς οι ελληνικές τράπεζες τα έχουν πουλήσει σε founds της Ιταλίας της Σουηδίας και άλλων χωρών.Το επόμενο χρονικό διάστημα μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα κληθούν ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι τα έχουν αποκτήσει με δάνεια που έχουν «κοκκινήσει» να λάβουν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Το idiakampos.gr έθεσε το θέμα, που αφορά και ενδιαφέρει πολλούς δανειολήπτες- ιδιοκτήτες ακινήτων σε Ηλεία και Δυτική Ελλάδα, στο κ. Γιάννη Σκουρφούντα, υπεύθυνο του κτηματομεσιτικού γραφείου ΙΔΕΑ.

skourfountas giannis idea
Όπως επισήμανε το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί έντονα και την ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΙΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΠΑ) της οποίας ο ίδιος είναι μέλος.
«Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μέσω των ειδικών συμβούλων εκτιμητών ακινήτων θα δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς δανειολήπτης να σώσουν τα ακίνητα τους» εξηγεί ο κ. Σκουρφούντας.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι πιστοποιημένοι εκτιμητές θα προβαίνουν σε εκτιμήσεις των ακινήτων τα οποία αγοράστηκαν με δάνεια που δεν πληρώνονται πλέον στις τράπεζες ( «κόκκινα δάνεια»).
Έτσι, αφού εκτιμηθεί η αγοραστική αξία του ακινήτου θα επέλθει ένας συμβιβασμός καθώς η τράπεζα θα κάνει νέα βελτιωμένη πρόταση στον δανειολήπτη. Πιθανότατα να περιλαμβάνεται χαμηλότερη δόση , για μικρότερο ποσό, ακόμα και η δυνατότητα μίσθωσης του ακινήτου σου!. Αν δεν υπάρξει μέσα από αυτή τη διαδικασία συμφωνία και συμβιβασμός το ακίνητο περνά στο found που έχει αγοράσει τα «κόκκινα δάνεια»
Να σημειωθεί ότι έχει προταθεί και στο γραφείο ΙΔΕΑ του κ. Γιάννη Σκουρφούντα να ασχοληθεί ως ειδικός σύμβουλος εκτιμητής με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Σημειώνεται τέλος ότι ο κ. Σκουρφούντας πρόσφατα παρακολούθησε ειδική εκδήλωση της ΕΠΠΑ για τον θεσμός της Τραπεζικής Διαμεσολάβησης και τον καταλυτικό ρόλο του ειδικώς καταρτισμένου Κτηματομεσίτη στην ολοκλήρωση περιουσιακών συναλλαγών για ακίνητα επιβαρυμένα από μη εξυπηρετούμενες οφειλές.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

 

» style=»box-sizing: inherit; display: inline-block; line-height: 1; vertical-align: bottom; padding: 0px; margin: 0px; text-indent: 0px; text-align: center;»>
Κράτα το